Er is veel veranderd de afgelopen maand. Het Corona virus was iets in andere landen maar veranderde al snel in een groot gevaar dichtbij huis. Ik woon in Spanje en sinds half maart zitten we in een lockdown. Je mag alleen naar buiten om de hond uit te laten (die hebben we helaas niet), naar de supermarkt of de apotheek. De lockdown wordt verlengd tot 12 april maar vandaag beslist de regering of deze weer verlengd wordt tot 26 april. Dat zou nog 3 weken zijn! Ik moet zeggen dat ik het moeilijk vind om niet naar buiten te kunnen. Deze tijd laat je de vrijheid waarderen om te gaan waar en wanneer je maar wilt op een nieuw niveau van waardering.

Wat doe jij om in deze tijd je zorgen te verlichten over de gevolgen voor jou en de wereld om je heen als de Corona-crisis voorbij is? Zorgen over je inkomen, je lichamelijke en geestelijke gezondheid, hoe de wereld eruitziet als je weer naar buiten mag en hoe het met je familie en vrienden gaat.

Natuurlijk kunnen yoga en meditatie je helpen in deze tijden, maar wat ik op internet zie, vooral de sociale media, is dat bijna elke yogaleraar nu gratis online lessen of thuisretraites aanbiedt. De boodschap is dezelfde: volg deze les of dit programma en al je zorgen zullen verdwijnen. Ik denk niet dat het zo werkt. Natuurlijk zullen yoga en meditatie je helpen, maar het is geen snelle oplossing. Er is wat meer nodig om deze crisis op persoonlijk vlak te bestrijden.

‘Dus hoe kun je je innerlijke krijger vinden?’

De krijgershouding of Virhabhadrasana is vernoemd naar de woeste krijger Virabhadra, van wie wordt gezegd dat hij symbool staat voor ons innerlijke vermogen om ego en onwetendheid te overwinnen. De krijger daagt ons uit en stelt ons op de proef, maar brengt ons daarbij kracht, focus, vertrouwen en moed. En dat is wat we nu nodig hebben!

Dus afgezien van het oefenen van je krijgerhoudingen, wat kun je doen om je innerlijke krijger te vinden?

Dit zijn mijn 5 tips:

Houd een dagritme aan. Maak een plan van wat je die dag wilt doen en houd je daaraan. Wees aardig, voeg ook dingen toe die je heel graag doet, lees een boek, schrijf een verhaal, speel een spel.
Geef je emoties een beetje de ruimte. Het is oké om je op deze momenten bang of overweldigd te voelen.
Wees voorzichtig met het volgen van het nieuws en social media over Corona. Bescherm jezelf. Denk hierover na; je gaat niet met een lege maag winkelen omdat je te veel ongezonde dingen koopt. Bescherm jezelf en consumeer geen Corona-nieuws op een lege maag!
Wees lief voor jezelf EN de mensen om je heen. Probeer geduldig te zijn, vooral als je in een quarantainesituatie zit. Meditatie zal je helpen om je rust te geven en je geest te kalmeren!
En beoefen je yoga. Blijf flexibel in je geest en lichaam, dit zal je helpen om gezond te blijven in deze vreemde wereld.

Gebruik je innerlijke krijgers en onthoud:

Soms worden onze innerlijke of bondgenoot krijgers geroepen om een ​​sterke positie in te nemen en diep te gaan (II). Er zullen ook momenten zijn dat onze krijgers nodig zijn als kompas om in de goede richting te wijzen (I) of als balancerende en gestage energie die door uitdagingen heen snijdt (III). Het kan ook zijn dat je krijger een nederige krijger is of zelfs een omgekeerde krijger. Er is meer dan één manier om felheid en kracht uit te drukken. Wanneer die momenten zich voordoen, vraag jezelf dan af voor wat voor soort Vīrabhadra je vandaag wordt geroepen.

Blijf veilig en gezond.

Subscribe to the newsletter of Yogi-San

Subscrbe to my newsletter to receive the latest news and updates from Yogi-San and learn more about yoga.

You have Successfully Subscribed!