The Lecrin valley; valley of happiness

Yoga retreat Locatie

 

De yoga retreat locatie is gelegen in de Lecrin vallei, een regio in Andalusië, tussen Granada en de Middellandse Zee, hier organiseert B&B “Casa de Patio” yoga weekenden.

De Lecrin-vallei staat bekend als de groene vallei met veel boomgaarden met sinaasappel-, citroen-, olijf- en amandelbomen. De vallei dankt zijn vruchtbaarheid aan het smeltwater uit de Sierra Nevada in het voorjaar en de vroege zomer.

Vanaf het dakterras van Casa del Patio heb je in het vroege voor- en najaar uitzicht op Parque Nacional de Sierra Nevada met zijn witte bergtoppen. Dit is een ruig berggebied waar wandelen een waar feest is met veel adembenemende uitzichten! Bovendien is het een gebied dat rijk is aan cultuur, met veel invloeden uit de Moorse tijd. Bijna alle dorpen van de vallei hebben aantrekkelijke bezienswaardigheden van Arabische afkomst, zoals acequias, lavadores en forten. De kerken in de dorpen dateren uit de periode na de herovering van Al-Andalus door de christelijke troepen, maar de smalle straatjes, de typische binnenplaatsen en de architectuur herinneren aan het Arabische verleden.

Het wereldberoemde Alhambra in de historische stad Granada ligt op ongeveer 35 minuten rijden van Pinos del Valle

 

 

Hoe kom je hier?

 

Vanaf de luchthaven van Granada is het ongeveer 40 minuten rijden naar Casa del Patio. De luchthaven van Málaga ligt op ongeveer een uur en een kwartier rijden met de auto om bij Casa del Patio te komen.

Omdat Granada vooral als binnenlandse luchthaven fungeert, is het veelal te bereiken met een overstap in bijvoorbeeld Barcelona. er zijn directe vluchten van Londen en Parijs naar Granada. Málaga is een internationale luchthaven met veel betaalbare vluchten vanuit de rest van Europa.

Kijk op skyscanner Om goedkope tickets te vinden.